facebook pixel
Vanaf €100,- gratis verzending In 1-3 werkdagen verzonden* Handgemaakt en met liefde ingepakt
x Sluiten
DIY

DIY kaartenhouder

Gepubliceerd op 18-03-2020

DIY kaartenhouder met kaarten letteren

Als ik op Instagram een oproepje zie dat Cindy op zoek is naar mensen die haar DIY pakketten willen uittesten reageer ik natuurlijk meteen want de letters DIY hadden mijn initialen kunnen zijn 😉 Tot mijn grote verrassing wordt ik uitgekozen en mag ik onder meer aan de slag met het handletteren van kaartenhouders. In dit blog lees je hoe Jeanette aan de slag ging en zie je ook het resultaat!

DIY kaartenhouder

Wat zat er in het pakket?

Het DIY kaartenhouder pakket wat ik ontving, is super compleet en bevat het volgende:

  • Potlood
  • Gum
  • Dunne fineliner
  • Dunne zwarte stift
  • Carbonpapier
  • Metaalband (reeds op maat geknipt)
  • Magneetband (reeds op maat geknipt)
  • Houten latjes
  • Dik papier voor het handletteren
  • Oefenpapier

Kaarten standaard DIY

Aan de slag!

Ik begin met het in elkaar zetten van de kaartenhouders. Omdat alles al is voorgeknipt is het maken een eitje. Je verwijdert de schutvelletjes en plakt op het ene houtje een stukje magneettape en op het andere een stukje metaalband, nog even bijknippen en voila!

 

Hoe creatief ik ook mag zijn, handletteren is voor mij nog onbekend terrein. Sterker nog… er ligt al een paar jaar een prachtig boek van Karin Luttenberg (Paperfuel) over handlettering in de kast waar ik nog altijd niet aan toegekomen ben, iets met de geboorte van een tweeling… Affijn er is voor alles een eerste keer.

Handletteren voorbeeld

Inspiratie

Voor de nodige inspiratie speur ik het internet af en na een tijdje stuit ik op de quote ‘Start the day with a smile’. Niet teveel woorden en met genoeg variatie, dat moet ‘m worden! Met potlood zet ik de woorden op papier waarbij ik probeer verschillende soorten letters toe te passen. LiefsvanCindy heeft een voorbeeldvel toegevoegd met verschillende stijlen waarin je kunt handletteren. Gelukkig zit er ook een gum bij het pakket want het gaat allemaal zeker niet in 1 keer goed… Let er ook op dat je ruim boven de onderrand van je papier blijft! De kaarthouder is namelijk ook een paar cm hoog en het is natuurlijk zonde als je quote hier onder komt.

DIY Kaartenstandaard

Geen geduld…

Als ik na het nodige uitgumwerk eindelijk tevreden ben met de compositie begint het spannendste deel, het overtrekken met de fineliner. Je kunt de letters vervolgens gaan inkleuren met de fineliner of de stift, het is maar net wat je prettiger vindt. Bij het overtrekken van de eerste potloodlijnen tril ik nog een beetje want ja, nu is er geen weg meer terug, gummen kan niet meer! Gelukkig gaat het gaandeweg steeds beter en krijg ik er lol in. Inmiddels heb ik de smaak te pakken en maak ik ook een kleine kaartje met de quote ‘de wereld is zoveel mooier met jullie’ voor op de babykamer van de twins. Ik merk dat ik hier soms toch wat te haastig te werk ga want een aantal letters zijn niet helemaal consequent qua stijl. Maar ja, Cindy zegt zelf altijd ‘niet perfect is ook goed’ dus daar sluit ik me dan maar bij aan! Mocht je toch wat meer op safe willen spelen dan kun je natuurlijk ook het carbonpapier gebruiken en de quote overtrekken op papier. Daar had ik het geduld niet voor…

DIY handletteren info

Instagram

Jullie kunnen Jeanette vinden op Insta onder @minttobejet. De kaarten zijn super leuk geworden! En zelfmaken is toch veel leuker? Wil je ook creatief aan de slag? In de shop vind je verschillende DIY pakketten en andere leuke DIY Stuff!

Kaartje kinderkamer zelfgemaakt