Vanaf €100,- gratis verzending In 1-3 werkdagen verzonden* Handgemaakt en met liefde ingepakt
0Winkelmand
Product is toegevoegd Bekijk

Subtotaal: 0,00

Bekijk winkelwagenAfrekenen

x Sluiten

Monochrome sweet table

Monochrome sweet table

Dit blog over de monochrome sweet table is geschreven door @jonnesteenhuis. Zij vierde onlangs de verjaardag van haar dochter Floor die twee jaar werd en maakte zulke mooie zoete hapjes dat het eigenlijk zonde was om op te eten. Ik heb Jonne gevraagd om een blogje hierover te schrijven zodat jullie hier ook mee aan de slag kunnen!

Ik ben al mijn hele leven gek op bakken en koken. Een aantal jaar geleden ontdekte ik het maken en decoreren van fondant taarten en cupcakes. Dat werd een nieuwe hobby, waarbij ik zelfs regelmatig op bestelling taarten maakte. Ik besloot uiteindelijk om er niet een echt bedrijfje van te maken; zo bleef het lekker vrijblijvend en kon ik maken wat ik zelf leuk vond.

Het bakken staat nu op een wat lager pitje (te veel hobby’s!). Maar als mijn kinderen jarig zijn, dan duik ik graag weer de keuken in. Afgelopen 27 juli werd mijn dochter Floor twee jaar en dat moest in stijl gevierd worden. Het thema werd monochrome met een vleugje roze. Ik wilde het rustig aan doen qua decoratie, dus ik hield het bij een paar toffe ballonnen, een slinger en wat accessoires voor de sweet table.

De taart.

Het showpiece is natuurlijk de taart. Hiervoor heb ik een biscuit gebakken en gevuld met vier lagen botercrème: twee lagen met verkruimelde oreos en twee lagen vanille met verse aardbeien. Zo werd de taart lekker hoog, dat staat het mooist als je een ‘drip cake’ ervan maakt. Na het afsmeren met ganache en witte vanille botercrème heb ik met zwarte candy melts een drip gemaakt. Daarna heb ik de taart versierd met snoep, hartjes van fondant, bramen en meringues. De gave lolly’s en staafjes komen van Flying Tiger trouwens.

Cupcakes.

Cupcakes kunnen niet ontbreken op een sweet table. Ze zijn makkelijk te maken en met een toef botercrème en wat decoratie ziet het er snel tof uit. Je kan ze eventueel nog vullen met jam of een curd door in het midden met een appelboor een gaatje te maken. Ideaal voor de kids die een heel stuk taart vaak niet op kunnen.

Meer lekkers.

Ter decoratie van de taart én als extra snoeperij maakte ik meringues ofwel schuimpjes. Deze zijn echt niet moeilijk om te maken (je hebt alleen eiwitten, poedersuiker en kristalsuiker nodig) en zien er spectaculair uit. Met een wegwerp spuitzak en spuitmondjes kun je verschillende soorten toefjes maken. Of je maakt rozetjes zoals ik heb gedaan en steekt er dan rietjes in: zo heb je hele leuke lolly’s!

Daarnaast bakte ik nog een boterkoek. Gewoon omdat ik daar zin in had en iedereen een klein hapje daarvan wel lust. Eventueel versieren met wat fondant en het past perfect op de sweet table.

En nog meer lekkers.

Mini donuts versieren is super leuk om te doen en het staat prachtig. Ik heb gewoon kant-en-klare donuts gekocht, gedipt in ganache (chocola of candy melts kan ook) en vervolgens versierd met snoepjes, meringues en verkruimelde oreos. Easy does it.

Ten slotte heb ik van die stevige cupcake bakjes gebruikt om te vullen met popcorn en wat overgebleven snoepjes. Zoiets konden de kinderen op ons feestje zeker waarderen. Wij hebben heerlijk gesmikkeld en gesnoept.

 

Floor droeg ook een feestelijk verjaardagsshirt van Liefs van Cindy. Deze en nog vele andere vind je in de webshop.

Hopelijk kun je wat met mijn tips voor jouw feestje! En mocht je nog leuke decoratie en verjaardagsshirts zoeken? Kijk dan even bij de party rubriek in de webshop.

En heb je nog geen uitnodiging voor jouw feestje? Check dan het blog artikel: uitnodigingen en maak zelf een leuke uitnodiging!

Liefs van Jonne Steenhuis