facebook pixel
Vanaf €100,- gratis verzending In 1-3 werkdagen verzonden* Handgemaakt en met liefde ingepakt
x Sluiten
DIY

Zelf een kaartenhanger maken

Gepubliceerd op 04-03-2020

DIY kaartenhanger uitleg

Ik ben gek op zelf dingen maken. Tijdens de workshops kom ik zelf ook weer op nieuwe ideeën omdat iedereen natuurlijk zijn eigen aanpak heeft. Daarom laat ik vaak de DIY stuff uit de webshop uitproberen door anderen. Zo ging Evi aan de slag met het doe het zelf pakket: zelf een kaartenhanger maken. En ze schreef er ook een blog over!

In januari deed Cindy van Liefs van Cindy een oproepje “creatievelingen gezocht” Voor de nieuwe ‘doe het zelf (DIY)pakketten’ die in haar webshop komen. Zij zocht creatievelingen die deze pakketten wilde testen. Een paar weken geleden kreeg ik van Cindy een berichtje of ik daar aan mee wilde werken.

Super leuk, zo komt mijn middle name (crea) Bea goed van pas 😉

Ik vindt ‘t leuk om creatief bezig te zijn dus ik zei meteen ja graag! Ik kreeg het DIY kaartenhanger pakket toegestuurd.

DIY pakket kaartenhanger

Aan de slag

Met een goede beschrijving ben ik aan de slag gegaan. In het DIY pakket wordt het volgende meegeleverd;
4 houten stokjes van 30 cm
5 meter zwart wit touw
1 kraft zakje
1 ronder sticker met een goud hartje
2 witte blanco kaarten (10×15 cm)
2 witte kleine blanco kaartjes (5×7,5 cm)
2 houten knijpertjes
2 zwarte houten knijpertjes
2 zwarte klemmetjes
12 houten kralen (6 wit en 6 hout)
4 stickers
De overige benodigdheden die je zelf in huis dient te hebben zijn; een schaar, meetlint of een liniaal
Ik begon met het uitmeten van de lengte van de kaartenhanger ik koos voor 22 centimeter tussen de houden stokjes. Ik heb de tip die op de beschrijving stond toegepast om de stokjes met een stukje tape vast te plakken, zodat ze goed bleven liggen.
Als eerste begon ik links onder je wikkelt het touwtje 2 a 3 keer om ‘t stokje en knoopt het vast, dit doe je ook bij de andere stokjes, steeds zorg je ervoor dat je de touwtjes goed strak aantrekt.

Als je bovenaan bent maak je een driehoek waar je de kaartenhanger aan ophangt. Je komt dan rechtsboven uit en herhaalt de stappen naar beneden en wilkelt het touw wederom om alle stokjes heen.

Kaartenhanger DIY
Daarna ging ik met de touwtjes aan de binnenkant aan de slag ik had bedacht dat ik onder en boven 1 touwtje wilde en in het midden 2 touwtjes.
Door ze aan beide stokjes goed strak te knopen krijg je ook een versteviging van je kaartenhanger.
DIY kaartenhanger uitleg zelfmaken
Ook de tip om de losse touwtjes pas later af te knippen als je helemaal tevreden bent met de hanger, paste ik toe. Mocht de hanger toch scheef zijn of je wilt nog iets aanpassen, dan gaat dit makkelijker als jet het touwtje nog niet afgeknipt heb.
Doe het zelf kaartenhanger

En dan het leukste deel

Ik had hem opgehangen aan de muur en was helemaal tevreden. Dus de losse touwtjes kon ik afknippen en ben daarna begonnen met het leukste deel; het versieren van de hanger. Als eerste reeg ik de losse witte en houten kralen aan een touwtje, maakte ik er een klemmetje aan vast, zodat daar weer een kaartje aan kon hangen. De overige klemmetjes en knijpers kun je aan de touwtjes vastmaken en de kaartjes en zakjes heb ik versiert met de bijgeleverde stickers.
Dit is het resultaat geworden!
DIY kaartenhanger liefs van cindy
Ik ben super tevreden met het resultaat.
And don’t forget; niet perfect is ook goed!
Liefs Evi
Je kunt Evi op Instagram vinden onder: @evibeijer Zeker een aanrader om haar te volgen!
Wil je ook lekker creatief aan de slag? In de webshop vind je verschillende Doe het zelf pakketten!
En kijk ook meteen even de handige video die Evi maakte!