Vanaf €125,- gratis verzending In 1-3 werkdagen verzonden* Handgemaakt en met liefde ingepakt
0Winkelmand
Product is toegevoegd Bekijk

Subtotaal: 0,00

Bekijk winkelwagenAfrekenen

x Sluiten

Zelf Sinterklaas decoratie maken

zelf sinterklaasdecoratie maken

Ik hou van zelf dingen maken en ontwerp daarom regelmatig dingen waarmee je lekker zelf aan de slag kunt. Ook dit jaar heb ik weer leuke stickers gemaakt waarmee je zelf hele leuke Sinterklaasdecoratie kunt maken. Ik geef je hier wat ideetjes en tips en ik kan je alvast verklappen dat het helemaal niet moeilijk is! Ook als je zelf niet zo handig bent kun je hiermee aan de slag.

DIY Stickers.

De stickers kun je op alle gladde, droge en stofvrije ondergronden plakken. Zo kun je zelf o.a. leuke waxinelichtjes maken. De stickers haal je makkelijk los met een satéprikker. Naast de afbeeldingen is er ook tekst waarmee je een pepernoten pot kunt maken en welkom sticker. Deze zijn voorzien van een handige transferlaag waarmee je de sticker heel makkelijk overbrengt.

Maak zelf een pepernotenpot.

Met de pepernotensticker maakte ik zelf een leuke pepernotenpot. De glazen pot die ik hiervoor gebruikt heb, is van Ikea. Met het transferlaagje wat over de sticker zit, plak het je makkelijk op. Ik heb gekozen om de rand erom heen te laten zitten maar deze kun je er natuurlijk ook vanaf halen. Wrijf goed over de sticker heen en haal het transferlaagje los. Je sticker blijft nu achter op de plek waar je het hebt geplakt! Easy peasy.

De pepernotensticker is met kader 9,1 x 16,2 cm en het woord pepernoten is 11 cm lang.

Waxinelichtjes maken.

De afbeeldingen kun je goed gebruiken om waxinelichtjes mee te maken maar je kunt ze ook op een plankje of houten huisje plakken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Action of Xenos wat die aan blanco producten hebben en pimp dit zelf op. Op mijn houten huisjes stond aan een kant een tekst. Die heb ik eraf geschuurd en ik heb de ‘achterkant’ gebruikt waar ik de stickers heb geplakt.

Ik heb zelf altijd een kleine voorraad lege potjes in de kast en die heb ik nu tevoorschijn gehaald. Versier de bovenrand met een stukje kant, mooi lint, draad en touw. Bij de action hebben ze ook handige stroken lint met een plaklaagje aan de achterkant (ik heb de zwart witte versie gebruikt).

Met een stukje washitape kun je ook de waxinelichtjes zelf nog een beetje oppimpen. De witte met zwarte stipjes die ik heb gebruikt vind je ook in de webshop. Zet alle lichtjes samen op een mooi dienblad en laat de gezellige tijd maar beginnen!

Glazen fles / pot met led verlichting

Hier zie je nog een keer hoe ik de afbeelding van Welkom Sint en Piet heb overgebracht d.m.v. de transferfolie. Vervolgens heb ik led lampjes in de pot gedaan met een stukje witte organza. Ook dit kun je bij de Action kopen. Wat zouden we toch zonder deze winkel moeten! Naast de witte versie heb ik ook nog een rode versie gemaakt want dat is tenslotte de kleur van Sinterklaas. Het batterijtje kun je er achter zetten of je kunt een organza zakje om de hals hangen en het batterijtje daarin wegwerken.

Kijk ook eens voor leuke raamversiering bij DIY straatje voor op het raam. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Ik heb ook leuke Lightboxsymbolen gemaakt en een mooie Sintslinger.

Ik hoop dat ik jullie op leuke ideeën heb gebracht en als je zelf nog wat leuks weet, laat het weten. Heb je de stickers ook gebruikt? Een foto van het resultaat vind ik altijd leuk om te zien en tag @liefsvancindy op social media of gebruik #liefsvancindy

Liefs van Cindy